Dirigent

Harm Vuijk

Harm begon op zijn achtste met muziek maken op de bugel bij Muziekvereniging Excelsior in Bunschoten-Spakenburg om op vijftienjarige leeftijd euphonium te gaan studeren bij Piet Joris aan het Conservatorium in Utrecht. Hiervoor is hij in 2004 cum laude geslaagd. In hetzelfde jaar studeerde hij af als dirigent bij Danny Oosterman, eveneens in Utrecht. Na zijn studie is Harm aan de slag gegaan als dirigent, docent en uitvoerend musicus.
Omdat hij na zijn studie euphonium gaandeweg ook steeds meer tuba ging spelen, is hij met dit laatste instrument lessen en masterclasses gaan volgen bij verschillende docenten, waaronder Rex Martin, Roger Bobo en Perry Hoogendijk. In 2010 besloot hij om nog verder te studeren op de tuba bij Prof. Jens Bjørn-Larsen in Hannover.
Naast euphonium en tuba speelt Harm ook nog op de ophicleide, een bijzonder koperen blaasinstrument met kleppen, dat een voorloper is van zowel de saxofoon als de tuba.

Sinds december 2012 is Harm fulltime tubaïst bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast  remplaceert hij regelmatig bij orkesten in binnen- en buitenland op tuba, ophicleide en euphonium, waaronder de Düsseldorfer Symphoniker, philharmonie zuidnederlandHet Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Tenslotte geeft Harm geeft les op euphonium en tuba en schrijft hij regelmatig arrangementen voor blaasorkesten.

Als dirigent is Harm sinds 2016 vast verbonden aan Harmonie Manderen, en daarnaast is hij bij veel blaasorkesten regelmatig te gast als vervanger en repetitor.
Als dirigent houdt hij van uitdaging. Hij schroomt niet om op enthousiaste wijze het beste uit de muzikanten te halen om zo het muzikale niveau van het orkest op een hoger plan te brengen. Hierbij houdt hij rekening met de verschillende niveaus van de muzikanten. Zowel de ensembleklas als het grote orkest staan onder zijn leiding.

Al diverse succesvolle concerten zijn onder zijn leiding gegeven, zoals het Proms concert in november 2016 en de kindermatinee over Ridder Fulco in november 2018.