Het Vaandel

De toenmalige voorzitter van Harmonie Manderen de heer Bouk Nieuwenhuijse, ontvangt uit handen van de heer Kees Sijssens, voorzitter van de Stichting Steunfonds Harmonie Manderen, een traditioneel vaandel tijdens het slotconcert van het 10-jarig jubileumjaar in oktober 1993.

Op een zwart fluwelen ondergrond is de naam van de harmonie Manderen met gouddraad geborduurd, afgezet met zilver en opgesierd met lauwerkransen erboven. Eronder de plaats en het oprichtingsjaar.

Boven de lauwerkransen een fraaie vioolsleutel gevat in een symbolisch gemeentewapen, waarvan de spaken uit het rad vervangen zijn door de vijf lijnen van de muziekbalk.

Een schitterende gouden kroon met HARMONIE erboven completeren het geheel.

Het vaandel is door middel van vijf zg. lussen bevestigd aan de horizontale drager die ondersteund wordt door de verticale staander. Het geheel incl. de lussen is met gouddraad afgewerkt. De onderkant is voorzien van franjes van gouddraad.

Het vaandel is met veel liefde, maar vooral enorm veel uren hand- en kunstnijverheid vervaardigd door mevrouw Steehouder uit Bunnik. Haar werkstuk oogst nog steeds ieders bewondering.

Samen met dochter Gerdi, lid van de Stichting Steunfonds Harmonie Manderen en fluitiste in het orkest, onthult mevrouw Steehouder zelf dit bewerkelijke kunstwerk.