Michiel de Boer

Koperdocent
Trompet/ bugel, trombone, euphonium, hoorn, bastuba
Michiel de Boer (1993) komt uit Leersum waar hij begonnen is als trombonist bij harmonie Eendracht Maakt Macht Leersum. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam waar hij les kreeg van Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Bart van Lier, Andy Hunter en klassiek les kreeg bij Alexander Verbeek.
Michiel speelde bij diverse orkesten waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest bij Danny Oosterman, Nederlands Studenten Jazz Orkest, DWSO, Gallowstreet, Valvetronic Brassband, Jong Metropole, Zomerorkest Nederland (als gastsolist) en Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Momenteel speelt hij bij de Hillsback Brassband (medeoprichter) in Utrecht, JayDee Brassband en de Utrechtse Studenten Bigband. Daarnaast is hij dirigent van Harmonie Sint Carolus Montfoort, en Ons Genoegen Benschop.
Michiel geeft verder les bij harmonie De Vriendschap in Woerden, Sint Carolus Montfoort, muziekschool Kunstenhuis De Bilt/ Zeist, Harmonie Manderen Maarn en Fanfare Excelsior IJsselstein in de instrumenten trompet, trombone, hoorn, euphonium en bastuba. Verder geeft hij les op basisscholen die zijn verbonden aan Stichting Leerorkest Stichtse Vecht.
Bij het lesgeven aan beginnende leerlingen begint hij vaak met het aanleren van liedjes op het gehoor. In het vervolg werkt hij aan het ontwikkelen van een muzikaal gehoor en ritme, leren noten lezen, leren samenspelen, techniek en leren improviseren.
Het belangrijkste is dat de leerling plezier haalt uit het koperblazen. De focus van de lessen zal dan ook liggen op het leren beheersen van het instrument en het leren samenspelen met andere leerlingen.